יום שבת, 2 באפריל 2011

סדנא של עמי ברעם- שף של אסם


במהלך האירוע גן "מלא" בכייף בחסות של  קונצרן אסם בשת"פ עם חברת סטרטאפ, המקדמת חינוך לבריאות בגני הילדים, התקיימה הדגמה מקצועית של השף עמי ברעם - השף הראשי של אסם Proffesional בו הדגים מתכונים פשוטים וקלים להכנה ואפיה בתנור.

עמי ברעם -הוא שף תמיכת לקוחות אסטרטגיים של אסם הפונה לשוק מקצועי אשר נותן שירות לבתי מלון, שירותי הסעדה, בתי אבות, בתי חולים, ילדים, משתתף בפיתוח מוצרים חדשים ומטפל בנושא של רטבים, אבקות, פיתוחים ב"צבר", "בונג'ור", "מטרנה" וגרבר.


כמו כן, בחברת אסם נותנים שירות לכ-2,500 לקוחות ובסל המוצרים קיימים מעל 2,000 מוצרים.

בעולם לאחרונה קיים טרנד בריאותי, אבל, ללא קשר לטרנד, חשוב להרגיל ילדים מגיל קטן לאכול בריא.

בחברת אסם מפתחים מוצרים לדיאטניות של משרד החינוך. מארגנים קבוצות מיקוד של ילדים בגילאים 2-6 , מבשלים בגנים לטעימות וממלאים שאלונים בהתאם לתשובות של ילדים. קהל יעד הוא ילדים אשר בוחנים את המוצר.

מוצרים נוספים של אסם, לפני שהם יוצאים לשוק, נבחנים בחדש טעימות בטעימה סנסורית של 70 טועמים ב-2 סבבים. מוצר שלא קבל ציון משוקלל 8 ומעלה לא יוצא לשוק. מוצר שקיבל 8 ומעלה- בד"כ מצליח בשוק. מה שחשוב זה האיזון הסופי בין לקוחות לבין החברה.
הרבה ממוצרים שאסם פתחה לאחרונה הם על בסיס דגנים מלאים וחיטה מלאה.
חשוב מאוד לתת לילד ארוחה עשירה תזונתית.

להלן מספר מתכונים בריאים אשר למדנו להכין בסדנא:


פיצה עם קמח תופח של אסם:

חומרים:
1/2 ק"ג קמח מלא תופח
1/2 ק"ג קמח תופח
1/4 כוס שמן
כף וחצי שמרים יבשים
כפית מלח
כפית סוכר
1/2 ליטר מיים פושרים
3 צנצנות רוטב פיצה אסם מרכיבים טבעיים או להכין רוטב פיצה לבחירתכם

גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה:
מערבבים בקערה גדולה (אפשר גם במיקסר) את קמח, שמן זית, המלח והסוכר. ניתן להכין את הבצק יום קודם ולשמור במקרר.
מערבבים בקערה נפרדת את השמרים והמיים
מוסיפים את השמרים והמיים לקערה הגדולה ולשים עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה
מכסים ומתפחים במקום ימים עד להכפלת הכמות
פותחים את הבצק בתבנית, מפזרים מעליו גבינה ורוטב בנדיבות

טובלים מברשת במיים ומורחים את שולי הבצק (כס"מ אחד) כדי שהשוליים יהיו קריספיים
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-185 מעלות למשך כ-30 דקות.


בלינצ'ס (חביתיות) מקמח מלא כבסיס למילויים שונים (10-15 יחי)

חומרים:
2 כוסות מיים או חלב (רצוי כוס וכוס)
2 ביציים
1/2 כוס קמח מלא תופח
1/2 כוס קורנפלור
כף סוכר או כפית מלח בהתאם לסוג המילוי המתוכנן

כפית תמצית וניל (למילוי מתוק)
אופן הכנה:
מערבבים יחד את  החומרים הנוזלים.
מערבבים את החומרים היבשים ומוסיפים תוך כדי ערבוב לקערה עם החומרים הנוזליים
מניחים במקרר כשעה
מטגנים במחבת עד השחמה קלה
למליוי בבשר, פירה מתובל, גבינה צהובה ובולגרית או מילויים מתוקים למינהם.

עוגיות טחינה עם קמח מלא תופח:

חומרים:
1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
3 כוסות קמח מלא תופח
1 כוס סוכר
200 גר חמאה או מרגרינה ללא שומן טראנס
אופן הכנה:
מערבבים בקערה (אפשר במיקסר "גיטרה) את החמאה או מרגרינה וסוכר
מוסיפים בהדרגה את הטחינה
מוסיפים בהדרגה את הקמח
מצננים במקרר כשעה
יוצרים כדורים בגודל "פינג פונג"
משטחים את הכדורים על תבנית אפיה עם נייר אפיה
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-12 דקות עד השחמה קלה.

מצננים היטב לפני ההגשה , מאחסנים בקופסא סגורה.


סלט קוסקוס מחיטה מלאה:

חומרים ואופן הכנה:
כוס וחצי מיים פושרים (מהברז) על כל כוס קוקסום מחיטה מלאה
משרים למשך כ-35 דקות
סוחטים ומוסיפים קוביות מלפפונים ועגבניות. אפשר להוסיף גם עלי חסה.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מעט מלח ופלפל ומגישים.

רצוי להכים שעתיים-שלוש קודם ההגשה, כדי שהקוסקוס יספוג את הטעמים של שאר הרכיבים.

רצוי לשמור על מסגרת מסודרת של ארוחות ולהימנע מהאכלה מתמשכת.
מומלץ שילדים יאכלו 4-6 ארוחות מזינות שמכילות מגוון מזונות במשך היום.
למספר ארוחות ביום וחלוקתם על פני היממה חשיבות רבה להשגת תחושות שובע וחיוניות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה