יום שבת, 30 באפריל 2011

בירת בוטיק איכותית חדשה- מבשלת פאבו משיקה 3 סוגי בירות פרימיום

במיוחד לאחר סיומו של חג הפסח ללא לחם ובירה, בעלי ואני בתור חובבי בירה מושבעים, שמחנו לקבל את הבשורה על השקת בירות בוטיק החדשות מבית "פאבו". מעניין שברוסית בירה זה "פיבו"

מבשלת "פאבו", שהוקמה על ידי איש העסקים נחי ברגידה ובשותפות עם עידן גולקו, משיקה לראשונה 3 סוגי בירות פרמיום איכותיות בבקבוקים של 330 מ"ל.






הפעם ראשונה בה שתיתי בירות בוטיק איכותיות, הייתה במינכן, גרמניה, שם אפשר למצוא מבחר רחב של בירות ואם אתם מזמינים בירה במסעדה אתם חייבים להזמין לפחות חצי (אין שם שליש). יותר מזה, אחד מהצוות הגרמני שליווה את הביקור שלנו, אמר לי שאני חייבת לסיים את כל הבירה על מנת לא להעליב את הבעלים. עד עכשיו אני לא יודעת האם זה מנהג או או שהוא היה מעוניין שאני אשתכר...

בירות הבוטיק 'פאבו' מיוצרות במבשלה שממוקמת בזכרון יעקב, על ראש גבעת זמרין המקסימה, בה הושקעו משאבים רבים, תוך שימוש במיטב הציוד הטכנולוגי שיובא לארץ במיוחד מסלובקיה, מדינה בה בקרתי לפני כמה שנים שם יודעים באמת לבשל בירה.

המבשלת בנויה בבית טוסקני כפרי ומעבר לחדרי הבישול והדוודים, המבשלת מציעה לאורחים חצר גדולה ומעוצבת לאירוח ולאירועים, בר טעימות עם יציאה למרפסת עם דק עץ ונוף מדהים.





תהליך הייצור הקפדני כולל בין השאר טיפול ייחודי במים, שעוברים זיקוק במספר תהליכים עד כדי הוצאת המינרלים, אשר מוספים בשלב הבישול לפי הרכב הרצוי לסגנון. הכשות של הבירות הן מזן חדש יחסית הגדל בגרמניה, אשר מעניק לבירה את המרירות העדינה והארומה המבוקשת. הברומייסטר ליאור בלמס, הוא האיש האמון על טעמי הבירות המיוחדים של מבשלת הבוטיק 'פאבו'.






בתור אחת שמגיע מאוקראינה, מדינה בה נהוג לשתות הרבה בירה, כן כן גם הבנות שותות הרבה:) ובעלי ("המקצוען" אשר טעם הרבה בירות בחייו), טעמנו את שלושת הטעמים החדשים ומסכנותינו הייתה שמדובר בבירות טעימות.



סוגי הבירות שניתן להשיג בברים ומסעדות מובילים:

פילז (pils): בירה מסוג לאגר התוססת בטמפרטורות נמוכות ולכן זמן ההכנה שלה ארוך יחסית - בין 4 ל- 5 שבועות. צבע הבירה הוא צהוב צלול ונקי, רמת גיזוז עדינה המעוררת תחושה של משקה עדין, נעים ומוגז – כל זאת כדי להדגיש את טעמי הבירה. כ-5% אלכוהול.



Ipa-Israeli pale ale: סגנון בירה מאוד נפוץ בעולם, במקור: Indian pale ale. 'פאבו' לקחו את הסגנון הזה והתאימו אותו לטעם הישראלי, ולכן הבירה מאוד נעימה לשתייה עם ארומת כשות וקרמל מאוד מודגשת, אך מאוזנת עם מרירות פרחונית של כשות, כל זאת בעזרת לתת מיוחד המגיעה מגרמניה כשות ושמרים. הבירה היא מסוג אייל, צבע ענברי אדום. כ- 5.3% אלכוהול.



בירת חיטה:בירה לפי חוק הטוהר הבווארי, סוג הבירה הוא אייל, צבע צהוב מעורפל בזכות כמות החלבונים הגבוהה הנמצאת בלתת החיטה ובזכות השמרים. שימרי החיטה הם שמרים היודעים לייצר (חוץ מפחמן דן חמצני ואלכוהול) חומרים שונים כגון אסורים ומנולים המעניקים לבירה טעמים מיוחדים של בננה, ציפורן ומסטיק. הבירה מעוד מרעננת וקלה לשתייה. כ-4.6% אלכהול



את בירת פאבו ניתן להשיג ב-

ת"א:מרגוזה, חדר אוכל, פורטר אנד סנס (גם בחבית), שטרן 1- פלורנטין (גם בחבית), נורמן, קפה ג'ורג', קפה 48 ,שושקה שווילי, קפה בראון, קפה לואיז, הכל מאלכוהול בע"מ,יינות וטעמים (ר"ג).

ירושלים: פרדיסו, מעדניית באשר, אנג'ליקה, זגמונד.

חיפה: קפה לואיז, מיידלר'ס, שניים סוכר, סליק.

זכרון: מנואלה, פיצ'וטו, קאזה ברונה.

בנימינה: גאיה- מסעדת שף, פלוגי- מטבח משפחתי.





מחירי הבירות של מבשלת הבוטיק - פאבו :

בחנויות המובחרות: 15-16 ₪ ובברים כ-28 ₪ לבקבוק.

כמו כן, ניתן לרכוש מארז של שישיית בירות במבשלת פאבו במחיר של 78 ₪



מבשלת "PAVO" מפעילה מרכז מבקרים מושקע בו אפשר לערוך סיור עם מדריכים מומחים המסבירים למבקרים כיצד מייצרים בירה, התהליך והמרכיבים וכמובן גם את תרבות השתייה. המבקרים יוכלו ליהנות מטעימות של כל סוגי הבירה בתנאים אופטימאליים הישר מחדר הקירור ויוכלו לרכוש בירות ואביזרים נלווים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה