הפעם הראשונה בה שמעתי על המתחם "לגעת באוכל" היה מחמותי, אשר פוקדת את המקום באופן קבוע וגם טעמתי מהמטעמים שקנתה שם והגישה בארוחות שישי.
היא סיפרה לי שמדובר במקום מיוחד, מסודר להפליא ובטוב טעם, ומשלב את כל התחומים הקשורים לבישול ואפייה.
למרות כל השבחים והסיפורים של חמותי, כאשר הגעתי למקום באופן אישי, עדיין הופתעתי לטובה מחוויה רב-חושית של ריחות, טעמים ומוצרים מיוחדים.
לגעת באוכל - היא רשת חנויות ואקדמיה מובילה אשר מרכזת בתוכה את כל המוצרים והידע הקשורים לעולם הבישול, האפיה והאירוח, באמצעות ייצירת חווית קניה, לימוד ובילוי יחודיים.
הרשת פיתחה מודל עסקי – ONE STOP SHOP לפיו היא בוחרת את החברות המובילות בעולם הקולינארי כשותפות לדרך, מתוך כוונה להציע ללקוח את המותגים הטובים ביותר בתחום; גבינות של מחלבת נחלים, מבחר יינות כשרים של שירת היין , מחלקת קפה של אמיגו, המאפים של אמרטי, כלים של מילניום, ניאופלם ועוד.
החנות עוצבה בסגנון שוק איכרים אירופאי אותנטי או מעין שדרת חנויות בוטיק קטנות שבמרכזן כיכר שוק צבעונית ושוקקת.
כבר בכניסה לחנות עוברים המבקרים דרך "כיכר השוק" המרכזית, תוך שהם סופגים לתוכם את הריחות והניחוחות העולים מדוכני התבלינים, חליטות התה, הפירות היבשים, הזיתים, החמוצים ועוד.
במרכז המתחם, נמצאת הבמה של השף מוטי חיים, שף הבית של לגעת באוכל, אשר מדגים טכניקות בישול ושימוש בחומרי גלם שונים ומציע טעימות לכל עובר ושב.
מדהים איך מוטי מכין את הסושי בקלי קלות וזאת התוצאה:
המתחם מחולק למחלקות בתחומים שונים:
את ההסבר על המתחמים השונים בחנות קבלנו מצביקה קרובי, בעלים של רשת לגעת באוכל
את הסיור התחלנו ממחלקת הקונדיטוריה של AMARETTI
איציק תג'ר, שף קונדיטור, מנהל המחלקה, התחיל את דרכו בקונדיטוריה שכונתית עם מאפים ביתיים וקינוחים יצירתיים. תג'ר התחנך ב"בית המדרש" של השף חיים כהן אשר סחף אותו בתשוקה לבישול ואפייה מקצוענית . לאחר שנים בהן בישל במסעדות הטובות בעיר ושימש כיועץ קולינרי לעשרות חברות מהמובילות במשק, חוזר תג'ר לאהבת חייו הראשונה וטוען שהיא הראשונה, האחרונה והיחידה!
מדי יום מגיעים לחנויות הרשת ככרות לחם מחמצת במבחר טעמים, מאפי בוקר משמרים ופוקאצ'ות איטלקיות.
בקונדיטוריה מחלקה גדולה של עוגות פרווה לאירועים כמו כן, ניתן להזמין מראש עוגות מבצק סוכר לילדים
בין היתר הקונדיטוריה של AMARETTI מייצרת עבורה למעלה מ-60 מארזי עוגיות פרימיום שונות, חלקן פרווה וחלקן חלביות מתוקות ומלוחות. ניתן להזמין מארזים של עוגות אישיות בהתאמה אישית .
מאחר ואיציק תג'ר הינו חובב אומנות ואסתטיקה מושבע, הוא מארח ב AMARETTI את אומנית השוקולד החרדית מירושלים אפרת ליבפרוינד אשר מייצרת תכשיטי שוקולד מיוחדים בעבודת יד.
מחלקת הקפה:
מחלקת הקפה מנוהלת ע"י שלמה שטרן , מחבר הספר הידוע "מדריך הקפה".
במחלקת הקפה גאים במותג הבית "אמיגו", אשר כולל קרוב ל-20 בלנדים ומיוצר בקליה במפעל בחיפה.
הסבר קצר: קיימים שני סוגים עיקריים של קפה: ארביקה ורובוסטה. ערבוב בין שני סוגי קפה עיקריים אלו יוצר קפה מסוגים וטעמים שונים.
במחלקה מוכרים קפה לפי הטעמים השונים של הלקוחות (קפה חמוץ יותר, המגיע מאפריקה או קפה מר יותר).
בסניף מוכרים גם סוגים שונים של מכונות קפה אשר דורשות ידע רב בהסבר על תכונותיהן.
ההורים של בעלי רכשו לאחרונה מכונת קפה ומאז כל בני המשפחה מתענגים על הקפה המיוחד שמכין חמי.
קיימים 3 סוגים עיקריים של מכונות: פלנז'ר, מקציפים ידניים ומכונות קפה.
מחלקת היין:
כחלק ממגמת ההתמקצעות במגזר הדתי וכתוצאה מדרישת ציבור הצרכנים נפתח לפני מעל כארבע שנים מרכז מקצועי ליין במרכז בני ברק ושמו "שירת היין".
המרכז בבעלותו של יואב שוורץ, שהינו בעל ניסיון עשיר בענף המזון והמשקאות בארץ. בעבר ניהל שוורץ, חברות קייטרינג מוערכות ושם נחשף לעולם היין. בתחילה היה זה תחביב, אך עם הזמן החליט לשלב אותו בעסקיו ולהופכו לחלק מרכזי בהם.
במקום ניתן למצוא מגוון רחב של יינות ובירות. בין יתר השירותים שמציע "שירת היין" תמצאו השתלמויות בנושאים מגוונים, טעימות ייחודיות וכמובן אפשרות לרכוש ממיטב התוצרת המשובחת.
אהבתי ביותר ביקור במחלקה של מחלבת מרקביץ.
מחלבת בוטיק הוותיקה ממושב נחלים המציעה מבחר עשיר של גבינות צאן קשות, רכות ויוגורטים על טהרת חלב כבשים.
במקום ניתן להזמין פלטות גבינות וסלסלות פינוק לפיקניקים ואירועים רומנטיים. אני טעמתי ממגוון גבינות טעימות מאוד ואהבתי במיוחד את היוגורט מחלב כבשים בתוספת תאינים. טעם גן עדן.
אהבתי את המשפט של בעל המחלבה "גבינות הן כמו נשים - מתחילים מצעירות ומסיימים בבשלות".
מחלקת הכלים
במחלקת הכלים ניתן למצוא סירים ומחבתות, כלי בישול, גאדג'טים ופטנטים למטבח, סכינים מקצועיים, מוטות השחזה, מגוון תבניות אפיה, מוצרים מסיליקון, אביזרים מנירוסטה, קרשי חיתוך מעץ ואוקולון, כלי עזר לאפיה ועוד.
כמו כן, בימים האחרונים הושק מכשיר חדש דמוי טרמומיקס (גם מערבב וגם מבשל) של קנווד.
ב"האיטלקית" מחלקת פסטות ניתן למצוא מגוון פסטות מכל הסוגים ומינים, תבלינים וממרחים שונים כתוספת לתבשילים:
מחלקת ה"דגל" הינה מחלת חומרי גלם לאפייה המציעה מבחר אדיר של שוקולדים, ממרחים, מליות, אבקות, תמציות טעם, בצק סוכר, קישוטים לעוגות- חגיגה של מוצרים לכל האופים.
גם לילדים יש במקום מחלקה מיוחדת הכוללת כלים לילדים, תוספות לאפיית עוגות יום הולדת, הפתעות מתוקות ועוד..
המלצות:
במסגרת הפעילות באקדמיה הקולינארית של לגעת באוכל ניתן להשתתף בסדנאות קצרות, השתלמויות , קורסים ארוכי טווח ולימודי תעודה בכל תחומי הבישול, הקונדיטוריה והאירוח. במהלך הסיור, השתתפתי בסדנא להכנת רביולי של השף מנה שטרום.
כמו כן, ניתן להזמין סדנאות בישול לאירועים פרטיים כגון ערבי גיבוש בחברות, מסיבות יום הולדת, מסיבות רווקים/ות ועוד.
לסיכום, חנויות ל"געת באוכל" הופכות כל קניה לחוויה-מומלץ לבקר!
בפייסבוק:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150319881184090.368701.605154089&l=8cb43adac9&type=1
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה