יום שישי, 9 בספטמבר 2011

מאיר בייגל סיור במפעל באור עקיבה

אתמול השתתפתי בסיור מעניין במפעל "מאיר בייגל", מפעל משפחתי קטן (25 עובדים)אשר מתמחה בייצור בייגלה וגריסיני מחומרים איכותיים.

מוצרים:

מפעל "מאיר בייגל מתמחה בייצור בייגלה וגריסיני.

גריסיני:

מאיר ואריה, מייסדי המפעל, נסעו בזמנו לאיטליה ללמוד תהליך מורכב של ייצור הגריסיני. מדובר בתהליך יצור מורכב, קשה וארוך עם המון הכנות עבודה ברצף.

המפעל עד היום בלעדי בארץ בייצור חטיפי גריסיני במגוון טעמים ופרורי גריסיני לשניצל.


את הגריסיני מומלץ להגיש יחד עם המרק ושניצל עם פרורי גריסיני יוצא יותר פריך ויותר טעים מאשר עם פרורי לחם רגילים.

בייגלה:

במפעל מיוצרים סוגים שונים של בייגלה:

בייגלה מלח

ובייגלה שומשום



שטוחלה:

בנוסף להשקת המפעל, יצאה החברה עם להיט בייגלה חדש שטוחל'ה: בייגלה שטוח עגול, בעל מרקם פריך, עם כמות מתרן מופחת בשני סוגים: שטוחלה קריספי מלח


ושטוחלה קריספי שושמום.




2 סוגי שטוחלה מגיעים באריזות 300/350 גרם ונמכרים במחיר הכרות של 8.99 ש"ח לצרכן ובאריזת 60 גר' במחיר הכרות של 2 ש"ח לצרכן.


סיור במפעל:

מדובר במפעל "סטרילי" לחלוטין, לפני שנכנסים למפעל מרגישים כמו רופאים שנכנסים לחדר ניתוח : שוטפים ידיים ולובשים כובע.

העבודה במפעל מתבצעת בשיטות מסורתיות החל מלישת הבצק ועד לקבלת המוצר המוגמר.

כך נראה קו ייצור של ייצור הבייגלה לאחר שהבצק עובר דרך אמבטיה:



הבייגלה בצורות שונות יוצאים בהירים ויפים, כמו בובות במסדר:

תהליך ביניים:

וכך נראה בייגלה בסוף תהליך הייצור:


מה מיוחד בבייגלה של מאיר בייגל?

* הבייגלה מיוצר מחומרים טבעיים בלבד וללא תוספת טעם וריח (מייסד החברה, מאיר ברין, אומר ש"בייגלה זה רק קמח, מים ומלח.."), לכן הוא נבחר ע"י ידיעות אחרונות כמוצר הכי בריא לילדים. המפעל היה ראשון שהוציא בייגלה לילדים וגםנבחר בשנת 2010 ע"י ידיעות אחרונות כחטיף הכי בריא לילדים!



* מדובר בחטיף בריא המומלץ ע"י דיאטניות כארוחת ביניים וחשוב ביותר: מאוד טעים!!!

* רוב החטיפים הם מטוגנים ועתירי שומן (צ'יפס, ביסלי). בייגלה מיוצר לפי תקן BFU ומכיל

5 % שומן בלבד.

* הבייגלה המוכן מועבר כבר ביום הייצור היישר לרשתות שיווק או לנקודות הפצה (אין מלאי ביניים), כך שהצרכן קונה אותה טרייה, כמעט היישר מהתנור....

אישיות המותג:

המפעל הקימו מאיר ברין ואריה בייגל (מאיר בייגל נשוי לרחל בייגל קרובת משפחה של אריה בייגל).



מאיר בייגל הוא אדם מבוגר אכפתי, דואג, קשוב ובעל אושרה העומד מאחורי כל תהליך הייצור ומשמש יועץ העיקרי במפעל עד היום.

קצת על המפעל:

המפעל המשפחתי "מאיר בייגל" הוקם לפני 50 שנה באזור התעשייה ברמת השרון והתמחה בייצור בייגלה וגריסים. עם התפתחות החברה והרחבת קווי היצור, עלה הצורך לעבור למפעל חדש וגדול יותר.

בשנת 2001 נרכש המפעל ע"י התעשיין גלעד זילברברג, שהחליט להקים מפעל עפ"י הסטנדרטים והתקנים המתקדמים ביותר בענף המזון והעביר אותו לאור עקיבא. לאחר התייעלות של תהליכי ייצור, המפעל התחיל לייצר מוצרים חדשים וחדשניים.

בד בבד לכניסה לאתר המפעל, חונכת החברה גם את הלוגו החדש והאריזות החדשות, שילוו את החברה בשנים הקרובות ואשר משקפות את תפיסת בעלי החברה כחברה קטנה, פרטית ומתמחה בייצור חטיפים אפויים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים יותר.

לסיכום: היה כייף בסיור והגעתי למסקנה שאין כמו לנשנש בייגלה טרי ובריא בסוף היום.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה