יום שני, 13 בפברואר 2023

המדריך המלא לאבחון וטיפול בעור בגיל המעבר

 

את תהליך ההזדקנות ניתן לחלק לשניים: הזדקנות מגורמים והשפעות סביבתיות (נזקי שמש, זיהום אוויר, אורח חיים לא בריא, מתח, תזונה, עישון ועוד), והזדקנות כרונולוגית (כלומר פעילות הגוף וההורמונים מואטת). ישנה ירידה בהורמוני המין אסטרוגן, פרוגסטרון, וטסטוסטרון וכן עלייה, בהורמון קורטיזול. כאשר יש שינוי באיזון ההורמונלי שאליו הגוף היה רגיל, יחולו שינויים שיבואו לידי ביטוי בין השאר בעור.

ד"ר להבית אקרמן ממחית לרפואת עור ויועצת מדעית למותג הדרמו וישי: מסבירה: "המעבר מתרחש בהדרגה ובשני שלבים: במהלך הפרי-מנופאוזה (טרום גיל המעבר) מגיעים השינויים הורמונאליים הראשונים. שלב זה מתאפיין במחזור חודשי לא סדיר, ויכול להשפיע פיזית (גלי חום, עור מזדקן, שינויים בצמיחת השיער, עלייה במשקל וכיו"ב) וגם שינויים פסיכולוגיים (במצב הרוח, נדודי שינה וכיו"ב) ואז מגיע השלב פוסט-מנופאוזה, שלמעשה מתחיל כאשר המחזור החודשי נפסק למשך יותר משנה. תסמינים מסוימים פוחתים או עלמים בהדרגה (גלי חום, מצבי רוח...) בעוד אחרים מתגברים (סימני הזדקנות העור, אוסטאופורוזיס...)."

 


מה זה גיל המעבר? מי עובר מה עובר ולאן? ויותר חשוב, מה ניתן לעשות כדי לשפר את מצב העור בגיל הזה? בגיל המעבר העור מאבד: 57% מהליפידים, 30% מהקולגן ב- 5  שנים הראשונות, 1.5%  מהגמישות שלו בשנים הראשונות ו- 1.13% מהעובי שלו כל שנה במהלך 15-18 שנים. כתוצאה מכך, קצב החידוש של העור איטי יותר, העור דק יותר, יבש יותר, פחות מוגן ופחות מגן וכן חשוף יותר לפגיעה ולמזהמים. בנוסף העור יראה עייף, שפוף וחסר ברק.

ההורמונים בגוף האדם פועלות מולקולות, שתפקידן להעביר מסרים לצורך הפעלה ובקשה של תהליכים שונים בגוף. ההורמונים הללו מיוצרים עי המערכת האנדוקרינית ונישאים בזרם הדם עד שמגיעים לאברי המטרה שעליהם הם אמורים לפעול. יש הרבה מאד הורמונים בגוף- אך מה שרלבנטי לגיל המעבר זה בעיקר הורמוני המין- אסטרוגן, פרוגסטרון, טסטוסטרון וכן הורמון אחר שנקרא קורטיזול.

הסימפטומים הקליניים של גיל המעבר רבים ולעיתים מציקים ממש- אבל חשוב לדעת שלא אצל כל אחת יבואו לידי ביטוי כל הסימפטומים, לא באותה עוצמה וגם צריך לדעת שזה נוטה לדעוך.

מה הקשר בין גיל המעבר, השינוי ההורמונלי והעור? כאשר יש שינוי באיזון ההורמונלי שאליו הגוף היה רגיל- יחולו שינויים שיבואו לידי ביטוי בין השאר בעור. בגיל המעבר יש לנו ירידה דרסטית באסטרוגן ופרוגסטרון ועליה הבקורטיזול.

אסטרוגן והעור: קשור לבקרה על תהליך ייצור הקולגן בעור, עוזר לשמור על מחסום העור קשור לתהליכי ריפוי עור ולוויסות בהפרשת החלב.

פרוגסטרון והעור- קשור לבקרה על הפרשת החלב בעור ועור שומני (אחראי בין השאר על התפקצויות אקנה) אנדרוגנים- משפיעים על הפרשת חלב, מחסום העור וריפוי פצעים. כאשר חסר לנו אסטרוגן בעור העור יהפוך ליבש, דק ורפוי.

קורטיזול הורמון חדש שנכנס למאזן בגיל המעבר זה. בגיל במעבר יש עליה בכמות הקורטיזול מה שגורם בין השאר לעטר יבש, ירידה בתמיכה המבנית של העור ולכן עור רפוי וכן לפגיעה ביכולת הטבעית של העור להגן על עצמו.

כתוצאה מכך, קצב החידוש של העור איטי יותר, העור דק יותר, יבש יותר, פחות מוגן ופחות מגן וכן חשוף יותר לפגיעה ולמזהמים. בנוסף, העור יראה עייף, נפול וחסר ברק.

אז מה ניתן לעשות על מנת לשפר? שמירה על האיזון הנכון בין טיפול בבית לטיפול קוסמטי לטיפול רפואי בטיפול בעור מה שחשוב זה ההמשכיות והעבודה על כל השכבות. חשוב, להבין שמדובר בתהליך הדרגתי- העור איבר חי הדורש תחזוקה. ברגע שנספק לעור את הלחות, ההזנה ואת אבני הבניין המתאימים לו - נצליח לתקן ולשפר את המצב וזה ישווה לעור מראה רענן, חלק, בריא ופחות רפוי. בגיל המעבר חשוב להזין, לטפח ולשמור על העור ולכן כ"כ חשוב להתאים לו שגרת טיפול קבועה נכונה ומותאמת. כמו כן יש, להבין שהחשיבות של שגרת טיפוח היא לאורך זמן.

 

מותג הדרמו קוסמטיקה וישי מציע, את סדרת נאובדיול- בפורמולה חדשנית המותאמת לכל שלב בגיל המעבר. נאובדיול פרי מנופוז – לטיפול מקיף בגיל המעבר ונאובדיול פוסט מנופוז – לטיפול מקיף לאחר גיל המעבר. כל סדרה כוללת בתוכה קרם יום וקרם לילה.

 

העוצמה של הפורמולה בסדרת נאובדיול המשלבת רכיבים ייחודיים: פרוקסילן ו-תמצית קסיה רכיבי אנטי אייג'ינג פעילים. העור מלא לחות ומוצק, הקמטים פחות בולטים, רפיון העור פוחת. בשילוב של רכיבים פעילים דרמטולוגיים - ניאצינמיד וויטמינים Cg, E מעניקים הגנה נוגדת חמצון חזקה לשיקום הזוהר. חומצה גליקולית ממריצה את חידוש התאים על מנת לאחד את גוון עור הפנים ואומגות 9-6 מפצות על אובדן הליפידים בעור על מנת להזין את העור לעומקו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה