יום שבת, 10 בדצמבר 2011

שליו ביער מסעדת גורמה בקרית טבעון

בחורשה פסטורלית בקריית טבעון נמצאת מסעדת שלו ביער, המתמחה באוכל צרפתי וגורמה.





גילוי נאות- הייתי אורחת במסעדה.



המסעדה ממוקמת במבנה עתיק ומרשים אשר שימש בעבר את אגודת השומרים, וידע סיפורי אהבה וגבורה רבים. במסעדה עצמה תמצאו ספרים ותמונות המתארים את התקופה המרתקת והרומנטית, ובמרחק הליכה ממתינים לכם האנדרטה המפורסמת לזכרו של אלכסנדר זייד בפסלו 'הרוכב על הסוס', גן העתיקות היפהפה 'בית שערים' ועמדת תצפית, שממנה נשקף עמק יזרעאל במלוא הדרו.





במסעדה קיים ערך מוסף שבין ביס לביס הלקוחות יכולים לעיין בספרים הסטוריים הנמצאים במקום.




המקום משרה אווירה של פעם אם מדובר בתאורה מיוחדת או בתמונות ישנות מתקופה של קום המדינה ולפניה המעוצב ברוח התקופה.


במרכז המסעדה ממוקם אח גדול אשר מחמם את הסועדים בימיי החורף הקרים.





ולכבוד החורף משיקה המסעדה את "המהפכה הצרפתית" תפריט חורף מיוחד, אשר יוגש בימים ב'- ה' מ18:00 בערב ועד אחרון הסועדים.

מדובר בתפריט עסקי עשיר המוצע למבקרים ב68 ש"ח, 89 ש"ח ו-119 ש"ח. את המנות המוגשות במסגרת תפריט ניתן לראות באתר המסעדה.


על המנות בשלו ביער אחראי השף המוערך בצלאל אליאב (בץ) המתבסס על המטבח הצרפתי העילי, אליו מתווסף הניחוח הכפרי המשובח של הבשר שמיושן במקום ועשבי התבלין הייחודיים שהמסעדה מגדלת בעצמה. השף מתמחה במטבח צרפתי במיוחד בפרות ים ודגים, ואלו המנות המומלצות.


כל המנות מוגשות בצורה מאוד אסתטית ויפה ומהוות יצירות אומנות קולינאריות כל אחת בשל עצמה. מדובר במכחול של אומן שפשוט מצייר את השראתו על הצלחת.


התחלנו את הסעודה במאפה שליו ביער המוגש עם מטבל עגבניות וחמאה (12 ש"ח).





חשוב לציין שכל המאפים המוגשים במסעדה נאפים במקום ומוגשים טריים יום יום.

במסגרת תפריט "המהפכה הצרפתית" טעמנו שתי מנות ראשונות שמאוד אהבנו:

פטה כבד עוף עטוף שוקולד לבן בליווי צ'אטני מנגו ובצל סגול (46 ש"ח), מנה אשר מעבר לטעמה המשובח מהווה יצירת אומנות קולינארית. ממרח קרמי של כבד עוף פשוט נמס בפה ועטיפת שוקולד לבן מוסיפה לטעמו המשובח של ממרח כבד.



מנה ראשונה נוספת מאוד מוצלחת לטעמי הייתה בשר זנב עגל וגלילת גרנולה פיקנטית ברוטב צנוברים ושמנת (55 ש"ח). שילוב גרנולה מעוצבת ברינג , תרם לטעמו של הבשר מעבר לתוספת אסתטית ויפה. רוטב השמנת הוסיף לבשר העגל אשר היה מאוד טעים ורך.



המשכנו את הארוחה במנות עקריות:


כרעיים מעושנות ברוטב פירות יער וציר בקר על בטטה אפויה בבטרסקווטש (75 ש"ח). אני לא חובבת במיוחד בשר מעושן והמנה לא הצליחה להפתיע אותי בטעמה. רוטב פירות יער הוסיף לה מתיקות יתר ותוספת בטטה לא תרמה במיוחד. לא כל כך אהבתי את המנה.




דניס צלוי (הוחלף בפלאמידה) עם עשבי תבלין (אשר מגדלים במקום) עם רטטוי ברוטב שמנת ורוזמרין (98 ש"ח) היה טעים, רך וקליל בהחלט מורגשת מומחיותו של השף בדגים.







לקינוח יחד עם הקפה הוגש לנו קרם ברולה קלאסי בתוספת וניל והל (33 ש"ח). לא התלהבנו יותר מידי מהקינוח אשר היה סתמי.




במקום ניתן לערוך חגיגות משפחתיות, כנסים מקצועיים ואירועים אחרים מכל הסוגים, עד 240 אורחים בקיץ ו-120 בחורף.

רוני, בעלת המסעדה מסבירה על המקום:



כתובת של המסעדה: שיכון אלה 2, פינת השומרים, קרית טבעון

טלפון: 04-9831837, 054-8196191

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה