יום שלישי, 1 בנובמבר 2011

תחרות השפים של המלון קראון פלזה

רשת מלונות קראון פלזה ישראל בשיתוף פעולה ייחודי עם יוניליוור פודסולושיינס ישראל קיימה תחרות שפים לבחירת המנה המנצחת שתושלב בתפריט החורף של החורף במסעדות הגורמה של הרשת וזאת לאור הדרישה ההולכת וגוברת לאוכל גורמה כשר.



צוות השופטים כלל בין היתר דמויות ידועות מתחום הקולינאריה - תמי סירקיס- עיתונאית וסטנדאפיסטית קולינארית ומחברת ספרי מזון, פסקל פרץ רובין- שפית ועיתונאית בתחום המזון, אינה - הזוכה במקום הראשון של תכנית הריאלטי "מאסטר שף".




חבר השופטים העניק ניקוד לצוותים לאורך כל שלבי הכנת המנות.





בתחרות השתתפו 6 צוותים ממלונות קראון פלזה סיטי סנטר, קראון פלזה ת"א על הים, קראון פלזה חיפה והולידי אין אשקלון, קראון פלזה ירושלים, קראון פלזה ים המלח וקראון פלזה אילת.


כל צוות כלל את שף המלון ו-3 אנשי צוות את המנות הכינו בזמן אמת 3 מנות גורמה כשרות: מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח.


בסיום התחרות נבחרו 3 המנות המנצחות שישולבו בתפריטי מסעדות הגורמה הכשרות של מלונות הרשת: גספאצ'ו בהולידיי אין אשקלון , קונפי בקראון פלזה חיפה ,פאסיפיק בקראון פלזה תל אביב, הקומה ה-11 בעזריאלי ומסעדת סאטו ביסטרו בקראון פלזה ים המלח.


המנות הוגשו ע"י יפיפיה מדהימה (וזה נדיר שאשה מפרגנת לאשה), אשר הוסיפה בנוכחותה לאסטטיות של המנות:


במהלך האירוע הוגשו מגוון רחב של מנות אשר הפתיעו והדהימו ביופי שלהן:





וכמובן, לקראת הסוף מגוון קינוחים:




התוצאות:


במקום הראשון זכו צוות מלון קראון פלזה תל אביב השף אביעד בן שבת והשף מוטי תורג'מן – עם המנה המנצחת: פילה רו- סיני .



שף מוטי תורג'מן אשר התייחס למנה כמו לתינוק, פינק אותה בטץ' אחרון על מנת שהמנה תראה אסטית.





במקום שני זכו צוות קראון פלזה ירושלים בניצוחו של השף גילי בן משה – עם הקינוח "מתוק ולאו דווקא בסוף"




צילום:מורג ביטן


הנימוקים של השופטים למנות המנצחות היו כלהלן:


נימוקו של ניר אילני מנכ"ל יוניליוור פודסולושיינס ישראל לבחירתה של המנה המנצחת "השילוב בין המנה הקלאסית המוכרת מהמטבח הצרפתי עם רעננות וצבעוניות שהגיעה מהמטבח התאילנדי, הותירו בי רושם של מקצוענות הצוות שהצליח לשלב במנה את המוטיבים הבסיסיים שלה תוך קריצה חדשנית ורעננה".

נימוקה של אינה לבחירתה של המנה המנצחת " בחרתי במנה ש"יצאה מגבולות מנה של מלון", המנה הייתה ויזואלית , טעימה להפליא ובהחלט השאירה טעם של מסעדת גורמה מהמובילות בארץ ובעולם"

נימוקה של פסקל פרץ רובין " המנה הייתה מורכבת ורמת הביצוע שלה הייתה גבוהה, ניכר היה במנה מחשבה, יצירתיות וירידה לפרטים, בנוסף גם הרטבים הפתיעו אותי לטובה. גם הנראות הייתה מושכת לעין "


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה