יום שבת, 22 באוקטובר 2011

ללה קפה מסעדה בכפר ברוך

בשעות הצהריים בדרך לנופש משפחתי בצפון, כאשר הבטן של כולנו התחילה לקרקר, עצרנו במסעדת ללה, מסעדה איטלקית בצומת כפר ברוך, בסמוך למגדל העמק, בין נופיו הציוריים של עמק יזרעאל.





גילוי נאות - היינו אורחים במסעדה


עוד לפני שהגענו לשלב האוכל, התרשמנו מהאוירה הביתית והמשפחתית במסעדה. כל לקוח מקבל יחס אישי, בדרך כלל ממורן קורן (מבעלי המקום יחד עם השף איתי קורנט), שחלק גדול מהלקוחות כבר מכירים אותו, ומי שלא, הוא מכיר להם את עצמו.


מדובר במסעדה איכותית המציעה אוכל ביתי עשוי במקום (כולל רטבים, לחמניות, ממרחים, פיצות) , עם תפריט על בסיס איטלקי , שהטריות והבריאות הם חלק בלתי נפרד ממנו (לא מוסיפים אבקות מרק וחומרים לא טבעיים לאוכל).



התחלנו את הארוחה מנשנוש אנטיפסטי : טאפסים של ירקות קלויים קישואים, בטטה, כרובית עם טחינה, פלפל קלוי, חצילים ופטריות (38 ש"ח)




האנטיפסטי מגיע עם לחמניות פריכות וטעימות מאוד,הנאפות במקום ומוגשות עם חמאה וטפנד עגבניות מיובשות (12 ש"ח)



מנה נוספת מסדרת הפסטות המוגשות במקום הייתה רביולי במילוי בטטה וגבינות ברוטב שמנת ועשבי תיבול (50 ש"ח) -מנה גדולה ומאוד טעימה. בעלי אהב במיוחד את רוטב השמנת ומילוי הבטטה.




מסדרת הסלטים טעמנו סלט רוקפור- מנת סלט גדולה, המורכבת מחסה, עלי בייבי, גבינת רוקפור, תפוחים, אגסים, אגוזי מלך ברוטב חרדל ודבש (49 ש"ח). הסלט מתובל היטב ברוטב ויניגרט, והתפוחים והאגסים מוסיפים מאוד לטעמו המשובח.



אצלי אין ארוחת צהריים בלי בשר, אז התמקדתי בחלק הבשרי של הארוחה.


התחלתי מנתח אנטריקוט המוגש בד"כ בכמות של 300 גרם (קבלתי מנה קצת יותר קטנה על מנת לא להתפוצץ:) , עשוי בגריל ברוטב צ'ימיצ'ורי בתוספת טוגנים (91 ש"ח). אני אישית הייתי מעדיפה אותו עשוי קצת יותר אבל בעלי אהב אותו מאוד.



גם הטוגנים היו מאד מוצלחים והייתה לנו תחרות קשה עליהם עם הילדים...

מנה בשרית נוספת שטעמתי הייתה פרגית בצ'ילי וחלב קוקוס נתחי פרגית עשויים בגריל, ברוטב צ'ילי וחלב קוקוס פיקנטי בתוספת אורז עם עשבי תיבול (63 ש"ח).



הפרגיות היו מאוד טעימות, רכות ועשויות היטב. בתוספת פירה הן היו ממש מעדן. מבחינתי זאת הייתה מנה פייבוריטית.


ילדים:


המקום ידוע ואהוב במיוחד על ילדי האזור שמרגישים בו כמו בני בית וכבר בכניסה למסעדה מבקשים את ארגז ההפתעות (כל ילד המזמין ארוחת ילדים מקבל הפתעה).



הילדים גם מאוד נהנים לשבת או להשתולל במרפסת בחוץ - אוויר צח כנראה מכניס להם אנרגיות:

ארוחת ילדים כוללת שניצל וטוגנים. הילדים שלי, שהם לא אכלנים גדולים בדרך כלל, במיוחד כאשר מדובר באוכל אמיתי ולא בממתקים, מאוד אהבו את תפוחי האדמה הקריספיים העשויים בתנור, בתוספת קטשופ כמובן.





בבית הילדים שלי אף פעם לא הסכימו לאכול שניצל. הבת הגדולה הפתיעה ואכלה שני שניצלים.

אין ילד שלא אהב פיצה, וגם הילדים שלי שיגעו את המלצרית שתביא להם פיצה. בקשו וקבלו פיצה מרגריטה עם רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, שמן זית ובזיליקום (39 ש"ח). הפיצות נאפות במקום בתנור אבן ומומלץ לאכול אותה חמה. לטעמי היה חסר משהו בתוספות של הפיצה על מנת שתהיה עסיסית יותר.



נעבור לקינוחים:



קינחנו בתה עם נענע וחליטת תה המוגש בתוספת עוגיות חמאה הנאפות במקום (9/14 ש"ח).


כתוספת לתה קבלנו עוגת שוקולד חמה ומשגעת עם כדור גלידת וניל (33 ש"ח) . קינוח משובח ביותר לארוחה טעימה, שהשוקולד נוזל ממנו כפי שאמור להיות בסופלה.



קרם ברולה קרם וניל עם סוכר מקורמל, תוצרת הבית היה בין הטעימים שטעמתי בקטגוריית קרם ברולה (30 ש"ח) לא מתוק מדי, בדיוק בטעם הנכון -הוא בא לי טוב עם תה נענע.






לסיכום:
השירות היה מצויין ומאוד נהנינו מהמקום ומהאוכל. גם הילדים נהנו -וזה חשוב כאשר ילדים נהנים ההורים רגועים:)



כל המנות שקיבלנו היו גדולות, טעימות ומשביעות ולסיכום אני ממליצה לכל מי שמגיע לאזור, להיכנס ולהנות מאוכל איטלקי ביתי וטעים.



בנוסף, המיקום המעולה של המסעדה, בלב ליבו של עמק יזרעאל, 15 דקות מעפולה, טבעון ומגידו, הפכו אותה לצומת דרכים וכן למיני תחנת מידע תיירותי למטיילים באזור.



כמו כן, ניתן לערוך במסעדה אירועים משפחתיים עד 20 איש.



הטלפון של מסעדת ללה : 04-6444030









 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה