יום רביעי, 28 בספטמבר 2022

הסתיו כבר פה וזה הזמן האידיאלי לטיפול בפיגמנטציה וכתמי עור

 

כתמי פיגמנטציה בעור אינם רק מטרד אסתטי, הם עלולים להצביע על תופעות רפואיות. כתמי עור מחולקים לסוגים שונים לפי העומק בו הם נמצאים בעור ומידת כהותם ועל היווצרותם משפיע פיגמנט בשם מלנין, המיוצר על ידי תאי מלנוציטים, שמגבירים את פעילותם לאחר חשיפה לשמש ומייצרים יותר מלנין (כך אנו מקבלים גוון שזוף בעור).

 

לאחר זמן מה מרגע החשיפה לשמש, פעילות המלנוציטים מתאזנת, עודף המלנין מתפרק מן העור, ואנו רואים שגוון השיזוף נעלם. תפקיד המלנין אם כן,  להוות מסנן הקרינה הראשון וקו הגנה לעור.

כשאת מסתכלת על העור שלך, מה את רואה? גוון לא אחיד? כמה או הרבה כתמים כהים, חלקם כהים יותר מאחרים? יש הסבר ביולוגי להבדלים במראה שלהם: אין סוג אחד של כתם כהה, אלא שלושה - המתאימים לשלושה שלבים שונים בהתפתחות הכתם. ישנם גם כתמים כהים גלויים וכתמים כהים עקשניים - האחרונים רבים יותר, כהים יותר וקשים יותר להיפטר מהם.

הכתמים העמוקים נוצרים לאורך שנים, בפגיעה מתמשכת בעור, שאינה נראית בתחילה, אך בגילאי ה 30-40 והלאה הכתמים מתחילים להיראות ביתר שאת.

מניעה של כתמי פיגמנטציה מתחילה מממש מגיל צעיר מאוד וכוללת בעיקר שימוש במקדמי הגנה גבוהים על כל חלקי העור הגלויים לשמש - ובעיקר על עור הפנים העדין.

ד"ר סילבי פואניונק, מומחית לרפואה אסתטית ויועצת רפואית בכירה למותג "ליראק פריז" אומרת: " על מנת לטפל בפיגמנטציה, ובעיקר בכתמי הפיגמנטציה העמוקים נדרשות שתי פעולות מקבילות: האחת - יצירת מניפולציה על המלנוציטים כדי להפסיק את ייצור המלנין בעור. והשניה - פילינג. קילוף עדין של הכתמים הקיימים וחשיפת שכבת עור חדשה אשר לא נפגעה מייצור עודף של מלנין."

 

לדבריה: " טיפול בפיגמנטציה ובכתמי עור אינו קורה בן לילה. כמו שלקח לכתמים זמן להיווצר ייקח זמן לטפל בהם. זהו טיפול של שבועות ואף חודשים, במקרה של כתמים עמוקים. הזמן האידיאלי לתחילת טיפול הוא הסתיו, החשיפה לשמש יורדת, רמות המלנין בתאי העור יורדות וקל יותר לדכא את ייצורו כיוון שהגירוי פוחת."

 

עוד הוסיפה פואניונק ואמרה:"במקביל לטיפול בפיגמנטציה, מחובתנו לשמור על העור מהיווצרות כתמים חדשים באמצעות מריחת מקדם הגנה גבוה בכל ימות השנה ולא רק בתקופת הטיפול על מנת למנוע הגברת ייצור מלנין בעת יציאה לא מוגנת לשמש. " 


יום שני, 26 בספטמבר 2022

המדריך לטיפוח עור הפנים בעונת הסתיו והחורף + טיפים ועצות

 

הקיץ כבר מאחורינו, הסתיו כבר כאן ואוטוטו – חורף!

העור שלנו הוא הראשון שמרגיש ומגיב לחילופי העונות ומשכך, זה הזמן להתחיל לשקם את הנזקים שנגרמו לו בקיץ ולהתאים אישית את שגרת הטיפוח לעונה. כעת צריך להחליף ולהוסיף תכשירים פעילים יותר, עשירים יותר, בעלי אפקט חידוש והבהרה. זה הזמן הנכון לפילינגים ,לשילוב שמנים בשגרת הטיפוח היומית (את השמן ניתן להניח כבסיס לשגרת הטיפוח או בסופה – לשם "סגירת הלחות" ), לשימוש במסכות פנים מזינות.

חנית נצר מנהלת הדרכה של מותג הטיפוח הניו-יורקי קיל'ס מסבירה וחולקת טיפים ועצות כיצד להתאים טיפוח בעונת המעבר והחורף + טיפים לטיפוח בעונה הקרה:


הסתיו הוא העונה המתאימה להערכת מצב העור, להתחלת טיפולים בפיגמנטציה, להוספת ויטמין C לשגרת הטיפוח וזה הזמן להתחיל עם  רטינול.  (רטינול קיל'ס הוא על בסיס טבעוני, וללא תופעות הלוואי הלא נעימות המאפיינות רטינול) יתרה מזו, בסתיו נוכל להתחיל להעניק לעור מגוון טיפולים דוגמת טיפולי לייזר ואחרים, שלא יכולנו לבצע בקיץ.

לרוב, עונת החורף גורמת ליובש ניכר בעור. גם בחורף מומלץ להקפיד הקפדה יתרה על שמירת מאגר הלחות בתאים ומחסום עור תקין ובריא, תוך שימוש במוצרים עתירי לחות ושמנים.

טיפים לשגרת טיפוח עור הפנים בעונת המעבר והחורף:  

ראשית, לא לשטוף/ לרחוץ את העור במים חמים – הם גורמים לייבוש! יש להשתמש במים פושרים. כאשר אנו מנקים את עור הפנים חשוב שנשתמש במנקה פנים עשיר בלחות.

מייד בתום תהליך הניקוי כדאי מאד להכניס ולשלב בשגרה היומית מים קוסמטיים שיונחו ראשונים על עור הפנים טרם מריחת הסרום.

קרמי הפנים שיונחו מעל הסרום (בוקר/ ערב ) יהיו בעלי טקסטורה עשירה ופעילה יותר וחשוב למרוח גם על אזור הצוואר והדקולטה.

ויטמין C שהופך להיות חלק בלתי נפרד מ"תזונת החורף" ימשיך גם לשגרת הטיפוח. מומלץ להכניס לשגרת הטיפוח מוצרים עם ויטמין סי בערכים גבוהים (סרום ויטמין C לפנים של קיל'ס – 12.5% ויטמין C / סרום עיניים ויטמין C עם 10% ויטמין C) כידוע ויטמין C הוא אנטי אוקסידנט הנלחם ברדיקלים חופשיים וכמו כן הוא משמש להבהרה. יתרה מזו, כיון שגם בחורף חייבים לשמור על העור מפני השמש- אם נניח ויטמין C ומעליו את מסנן הקרינה (מוצר מאסט גם בחורף) ההגנה על העור מפני קרני השמש תהיה חזקה ואפקטיבית יותר.  

בנוסף, חשוב שלא לשכוח את הטיפול בשפתיים. השפתיים בעונות המעבר ובחורף נוטות לסבול מיובש, "פיצוצים", עקצוצים קילופים ועוד. לכן, נטפל ונגן על השפתיים באמצעות שפתוני לחות ומסיכות שפתיים (באלם לשפתיים של קיל'ס עם חמאת שיאה עושה עבודה נ ה ד ר ת ).

טיפ נוסף לעונות הקרות – לאחר הרחצה, יש להשיב את הלחות לעור הגוף ורצוי למרוח קרם גוף עשיר ומזין (עדיפות לקרם גוף שאינו מבושם). קרם דה קור של קיל'ס הוא בדיוק התכשיר המתאים. את קרם הגוף רצוי למרוח על עור מעט לח כדי להשיג את האפקט המושלם.

 

יום ראשון, 25 בספטמבר 2022

השפעת הכלור על השיער וכיצד נטפל ונטפח את השיער

 

הקיץ  פחות סלחני לשיער מאשר העונה הקרה ורוב הסיכויים שננצל עדיין את החודש הקרוב בבילוי בים, או בבריכה, או בחופשת בטן גב.  אז למי שלא רוצה לעשות את הטעויות הנפוצות הגורמות לנזקי השיער ולפני שנתחיל לתקן נזקים אלו בעונה הקרה, קבלו מספר טיפים חשובים מאת ד"ר להבית אקרמן – מומחית לרפואת עור:

 


קודם כל – נצלו עוד את הימים החמים לשחייה אך חשוב לבחור בבריכה שבה מקפידים על ניקוי, חיטוי ושמירה על רמה תקינה של חומרי חיטוי. וכן, במקרה הזה יותר מידי יכול להזיק.  יש כללים מהו הריכוז הנכון ואם אתם שוחים קבוע תנסו לבדוק שהמקום מקפיד על בדיקות רמת כלור כנדרש.

 

הכלור המצוי בבריכות והמלחים בים פוגעים בשיער והופכים אותו לחלש ופגיע יותר - הכלור הוא כימיקל שמיועד לחיטוי ולשמירה מפני זיהומים במקורות מים ציבוריים. כמו כל חומר חיטוי וניקוי אחר- החומרים הללו מייבשים את העור- ואותו נזק שנגרם בעור משפיע גם על השיער. השיער בנוי משורש חי וממטעפת של חלבוני קרטין. כאשר המעטפת הזו עבה, שלמה ולא סדוקה - השיער יראה מבריק, רך ומלא. כאשר המטעפת הזו נפגמת- השיער יראה חסר ברק, ירגיש קשה ויטה להישבר בקלות.

 

להימנע  כמה שאפשר להפגיש את השיער עם מי המלח או עם הכלור - נשמע עצה ממש לא ראלית? שימו כובע ים בלי להתבייש. ואם עדיין אתם מתעקשים להימנע מחתיכת הגומי הצמודה - עשו קוקו. מה שבטוח, לאחר כל רחצה בים או בבריכה הקפידו לשטוף את השיער במים מתוקים. בנות עם שיער אחרי החלקה - זה זה קריטי במיוחד.

 

חובה מסכת הזנה -  לאחר השהייה במי כלור, יש לאחר חפיפה להשתמש במסכת הזנה לשיער ולקרקפת- בדיוק כפי ששומרים על העור לאחר חשיפה למים וחומרי חיטוי כך יש לשמור על השיער. יש להשתמש גם בשמפו אשר מכיל קרטין או חומרים אחרי שאינם מייבשים את השיער ולהשתמש במסיכות הזנה שיעניקו לשיער מחדש את המעטפת החלבונים שישמרו על השיער.

 

שימו לב - למי שיש נטייה לקשרים מומלץ לסרק את השיער לפני שמסירים את המסכה - כמה שפחות לחץ מכאני על שיער יותר טוב.

 

תזונה לשיער - שלבו בתפריט היומי שלכם כמה שיותר:  פירות, אגוזים ותרבו בשתיית מים. השיער של טבעוניות מוגן יותר. למה? בגלל התזונה הטבעונית בעיקר. הקפידו על תזונה המורכבת מפירות ירקות ואגוזים. השיער יצמח חזק ובריא יותר, וכך יהיה עמיד לנזקים הנגרמים מנזקי הסביבה, לרבות החשיפה לשמש בקיץ וכדומה.

נכון שלשתות מים זה טיפ תקף לכל הגוף אבל למה דווקא לשיער? כשאנו מזיעים, בקיץ במיוחד, בזיעה יש מליחות שלא עושה טוב לשערה. המלחים היוצאים מאתנו שוברים את אותה מעטפת השערה; ככל שתשתו יותר מים, כמות המלחים הטבעיים שיוצאים מהזיעה שלנו מופחתת.

 

 

 

 

 

הגנה משמש - השיער ניזק מהשמש ובייחוד שיער צבוע שבא במגע עם כלור ושמש- ולכן מומלץ בחופשה, בים או בברכה   לחבוש כובע בעת שהייה ממושכת בשמש.

 

לגזור קצוות מפוצלים – עקב היובש השיער נוטה להתפצל ולהישבר לכן חשוב להקפיד עלגזירת קצוות השיער לפחות פעם בחודשיים. כמו כן מומלץ להזין את קצוות השיער בלחות או סרום המונעים פיצול.

 

 

המאמר נכתב באדיבות ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור.